Nicoleta Fotiade

Change your cover photo
Upload
Change your cover photo
Nicoleta Fotiade are experiență de 20 ani în media, comunicare și educație. Este formator în educație media și digitală și cercetător media, (co)autoare a mai multor studii de cercetare media cu accent pe modul în care mass-media informează despre subiecte de interes public și în timpul campaniei electorale și a numeroase alte materiale educaționale despre media și comunicare, inclusiv a două manuale de educație media pentru liceu.

A coordonat programe de cercetare și educație media în organizații non-guvernamentale din România și are experiență de formator și cercetător în proiecte internaționale de educație și cercetare media.
Unul dintre acestea este Mind Over Media Europe în care o rețea europeană de profesori și experți în domeniul educației media a dezvoltat platforma digitală mindovermedia.eu cu ajutorul căreia utilizatorii învață să recunoască și să evalueze exemple de propagandă contemporană și să aprecieze impactul acestora.

Nicoleta este co-fondatoare și membră în asociațiile ActiveWatch Romania și International Association of Media Education (iame.education). Are licență în Jurnalism și în 2006 a absolvit un Master în Comunicare și Studii Media la University of Westminster din Londra (UK) cu ajutorul programului de burse Chevening finanțat de British FCO și administrat de British Council.

Este președinta asociației Mediawise Society, lector asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației unde predă cursul de ‘Educație, Media și Comunicare’ și membră în grupul de experți RAN (Radicalisation Awareness Network) al Comisiei Europene.
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.